Sas Balázs - Body & Soul Jóga Stúdió

Sas Balázs

Bemutatkozás

Sas Balázs

A jóga világába a súlyzós edzésekéből érkeztem meg. Fiaim testtartásán akartam javítani, ezért 2016 októberében részt vettünk az első kezdő jógaóránkon a Body&Soul Jóga Stúdióban. Ők idővel abbahagyták, én maradtam.

Az első nap berántott a jóga, többet nem nyúltam súlyokhoz – nem mintha bármi gondom lenne ezzel a mozgásformával, de már nem éreztem a magaménak.
A stúdiós heti 2 jógaórát felváltotta az otthoni mindennapos gyakorlás, először fél, majd egy órás, később dinamikus gyakorlások formájában, közben a stúdióba is mindig visszatértem tanulni.

A jóga tudatosító hatásának köszönhetően észrevétlenül változott meg az életvitelem, étrendem is, így nemcsak fizikailag ( több mint 20 kg-t fogytam ), de mentálisan is megváltoztam ( elfogadóbb, nyitottabb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lettem ).
De éreztem, hogy ennél többet szeretnék – nemcsak kapni, hanem adni is. Így vágtam bele és végeztem el a Mandala Jógastúdiók kezdő gerincjóga oktatói tanfolyamát és jelenleg a haladó gerincjóga oktatói tanfolyamot végzem.
Az óráimon a jóga nemcsak a cél, hanem az eszköz is ahhoz, hogy segíteni tudjak neked.

Mert ez a célom, az életfeladatom: segíteni. Abban, hogy a mozgásszegény életmód, az állandó stressz, az ülő vagy éppen álló munkavégzés egészségkárosító hatásait kompenzáld, megismerkedj a saját testeddel, fizikailag-mentálisan megerősödj, fejlődj és végül megtanulj olyan tartásjavító mozdulatokat, amik a hétköznapi életben is a segítségedre lesznek.

Ehhez egyrészt sok-sok anatómiai információt mondok el óráról-órára, hogy minél jobban megismerd a tested működését és a negatív tényezők rá gyakorolt hatásait , másrészt – főleg a kezdő gerincjóga órán – nemcsak jógagyakorlatokat, hanem pl. Bene Máté gerincspecialista fizioterapeuta gerinc- és tartásjavító gyakorlatait is tanítom.
Szeretettel várlak az óráimon!