Új vagyok - Body & Soul Jóga Stúdió

Új vagyok

ELSŐ ALKALOMMAL 7 NAPOS PRÓBABÉRLET

3000 FT

A 7 NAPOS próbabérlettel korlátlanul látogathatod stúdiónkat, ismerkedhetsz a környezettel és kipróbálhatod az összes jóga fajtát. Nincs előre bejelentkezés, bármelyik órán részt vehetsz függetlenül attól, hogy jógáztál-e már vagy sem.

ÍGY KÉSZÜLJ AZ ELSŐ JÓGA ÓRÁDRA

MIT HOZZ MAGADDAL? 

Mi mindent biztosítunk neked, matracot, pokrócot, hengerpárnát, jóga téglát. Amit érdemes hoznod, az esetleg egy kis víz és egy kis törölköző. Bár óra közben nem tanácsos az ivás – mivel jobb, ha a tested nem a víz feldolgozására koncentrál – azért néhány korty óra közben is belefér ha nagyon szomjas vagy.

ÖLTÖZKÖDÉS

Kényelmes ruhában érkezz, ami nem akadályoz a mozgásban, amiben igazán jól érzed magad. A jóga óra rólad szól, nem arról hogy milyen trendi ruha van rajtad. Cipő nem kell, és a zokni sem. A zokni levétele nem kötelező, de magadtól is rá fogsz jönni, hogy mezítláb sokkal jobb jógázni. A cipő levétele alap: amikor egy jógaterembe érsz, minden zaj, minden kívülről hozott dolog feleslegessé válik. Egy idő után oda is hazaérkezel majd.

ÉTKEZÉS

2-3 órával jógázás előtt már ne egyél. Nagyon kényelmetlen egyből evés után jógázni. De ne is legyen teljesen üres a gyomrod, ha délután-este mész gyakorolni. Az elején tartsd be ezt a szabályt, később számodra is egyértelmű lesz milyen kellemetlen, ha még tele a hasad jógázás közben. Ha éhes vagy és nem ettél, akkor fogyassz el egy banánt óra előtt fél órával.

LÉGY TÜRELMES MAGADDAL

Ha elfáradtál állj meg! A gyermekpóz vagy leborulás minden gyakorlat közben vagy helyett szabadon választható! Ha elfáradtál, bátran pihenj meg. Úgy jógázz, és annyit, amennyi neked jólesik. A testednek szüksége van pár alkalomra, amíg megszokja ezt az új mozgásformát. Nyugodtan ülj le és pihenj egy picit óra alatt, ha úgy érzed szükséges. Az is előfordulhat, hogy az előtted, melletted vagy mögötted állónak van szüksége pihenésre, ezért légy türelmes másokkal is.

A JÓGA TEREMBEN SEMMI NEM KELL ÉS SEMMI NEM KÖTELEZŐ

A jóga nem a harc, nem a teljesítés világa. Nem érdekes, hogy a másik mit csinál, hogy esetleg haladóbb, csak magadra figyelj. Ne ítélkezz magad felett, ne értékelj, csak figyeld meg magad, a tested és a lelked. Senki nem fogja értékelni az ászanáidat, te se tedd. Tartsd tiszteletben tested határait, ne feszítsd túl, ne erőltess semmit.

JÓGA ETIKETT

 

  • Az órára 5-10, maximum 15 perccel kezdés előtt érkezz. Minden óránál 15 perc szünet van két óra között. Ha túl hamar érkezel, meg kell várnod, hogy az épp zajló óra véget érjen. Kérünk az csendben tedd, hogy ne zavard az éppen jógázók kikapcsolódását.
  • Kérjük érkezz időben! A későket, a többi jógázóra és az oktatóra való tekintettel, sajnos nem áll módunkban beengedni.
  • Mobiltelefonodat hagyd az öltözőszekrényben vagy a táskádban lehalkítva, hogy senkit se zavarjon. A terembe ne hozd be csak ha nagyon muszáj!
  • Kerüld az erős illatokat és mellőzd a mentolos bemelegítő krémek használatát.
  • Óra alatt nem tanácsos inni, viszont előtte és utána nagyon fontos a sok folyadék pótlása.
  • A foglalkozások alatt kövesd az oktató utasításait, figyelj a légzésedre. Ha sérülésed, betegséged, vagy egyéb ide vágó testi-lelki gondod van azt jelezd a tanárnak óra előtt.
  • Ha beteg vagy, adj időt magadnak a gyógyulásra és csak utána térj vissza gyakorolni.